"ALLE KAN IKKE OG NOEN VIL IKKE. SÅNN ER DET BARE "

1902 var USAs president Theodor Roosevelt på en arrangert bjørnejakt i Mississippi. Da jakten nærmet seg slutten hadde presidenten ennå ikke skutt noe dyr. Guvernøren i Mississippi som hadde invitert presidenten syntes dette var pinlig, og ba bjørnejegeren Holt Collier som var på jaktlaget til presidenten om å finne en bjørn til Rossevelt.

Holt Collier var en kjent og erfaren bjørnejeger med 3000 bjørner på merittlisten. Han sporet opp en stor brunbjørn i skogen, som ikke ga seg uten kamp. Den drepte en av jakthundene før Collier klarte å overmanne bjørnen ved å slå den i hode med rifla si og deretter binde den fast i et tre. Men da Roosevelt endelig fikk se dyret, ønsket han ikke å skyte den forsvarsløse og skadete bjørnen. Han ba i stedet noen på jaktlaget avlive brunbjørnen så den skulle slippe å lide.

Pressen var raskt ute med en sak om hendelsen og en politisk tegning ble trykket i The Washington Post. Den store brunbjørnen ble da erstattet med en tegning av en liten bjørnunge. Leketøysmakeren Morris Michtom så denne tegningen av Roosevelt og bjørnungen og ble inspirert til å lage en søt tøybjørn. Etter tillatelse fra presidenten satte han kosedyret til salgs i butikkvinduet med navnet Teddy`s bear. Tøybjørnen ble enormt populær og Roosevelt brukte selv kosedyret som maskot da han stilte til gjenvalg.

På Theodor Roosevelts fødselsdag, 27 oktober, feires derfor Teddybjørndagen!

teddybear-Tegning